Luk

Log ind

Brugernr
Password
Log ind

Glemt password..?

Problemer med trådløst netværk

Det er ikke længere ualmindeligt at løbe ind i problemer med trådløse netværk - og at ens enheder ikke kan 'fange' signalet. På denne side kan du læse mere om, hvad man kan gøre ved det..

For mange signaler

Problemet er at stort set alle efterhånden har trådløst internet. Det betyder at beboerne bliver nødt til, at benytte de samme radio frekvenser som deres naboer og genboer. Konsekvensen af det er, at de trådløse signaler generer hinanden, hvilket igen medfører udfald på forbindelsen til internettet.

I de fleste tilfælde kan problemerne løses ved, at investere i en ny router der understøtter den nyeste trådløse standard, som i år 2016 er 811.ac. Det bedste resultat opnås, hvis din bærbare, mobil telefoner, tablet mv. også understøtter denne standard.

Hvis det er muligt anbefaler IT-gruppen, at spillekonsoller, pc'er, tv og lignende forbindes direkte til routeren med kabler.

Fejlfinding

Start med at tjecke om forbindelsen til nettet er i orden. Det gøres lettest, hvis man har en stationær eller bærbar med ethernet stik. Ethernet stikkket er magen til det RJ45 stik, der sidder i stikdåsen på væggen. Stikket på den bærbare og på væggen forbindes med et ethernet kabel.

Tilslut pc'en med et kabel direkte til stikket i væggen uden om routeren. Hvis du nu kan komme på nettet, er det dit trådløse netværk, der er problemet. Hvis du ikke kan komme på nettet, kan du prøve at genstarte pc'en og se om det hjælper. Hvis du efter efter en genstart stadig ikke kan komme på internettet, skal du kontakte IT-gruppen.

Flyt routeren

Når du har konstateret at stikket på væggen virker, kan du prøve at flytte din router. Det er ikke til at sige hvor meget den skal flyttes - måske skal den til den anden ende af stuen, men nogen gange kan det være nok at flytte den 1/2 meter op/ned og/eller til højre/venstre. Vær opmærksom på at det er bedst, hvis der er frit udsyn mellem routeren og dine trådløse enheder.

Skift frekvens bånd

Hvis din router og dine enheder understøtter 5GHz frekvens båndet, kan du skifte til den frekvens. Der er endnu ikke ret mange der benytter det frekvensbånd, så derfor er der masser af plads der.

Du skal dog være opmærksom på, at 5 GHz båndet ikke rækker lige så godt gennem vægge, reoler, tv skærme, spejle, køleskabe ol, så det kan være det kun afhjælper problemet i det rum hvor routeren står.

Avanceret fejlfinding

Hvis du vil prøve noget lidt mere avanceret, kan du installere en app på din mobil/tablet, der viser hvilke trådløse netværk og frekvenser der er i brug, der hvor du bor. Du kan fx bruge wifi-analyzer hvis du har en Android mobil/tablet. Når du har konstateret, hvilke frekvenser der er mindst benyttet, kan du logge ind i din router og prøve at bruge en af disse frekvenser.

Det er dog ikke altid at det virker. Der kan nemlig godt være andre støjkilder, der generer på den tilsyneladende ledige frekvens. Det gælder især på 2.4 GHz frekvens båndet, som også bliver benyttet af f.eks baby alarmer, Bluetooth, trådløse fastnet telefoner, radio styrede model biler/flyvere og meget andet.

Nogen gange kan det hjælpe at skrue ned for hastigheden på routeren. Det kan man gøre ved at indstille routeren til at benytte en langsommere standard som fx 811.g i stedet for 811.n

Prøv med en ny router

Du er altid velkommen til at spørge om hjælp hos IT-gruppen. Vi har de bedste muligheder for at hjælpe dig om tirsdagen, hvor vi også sælger en trådløs router der understøtter 811.ac. Den har i de fleste tilfælde afhjulpet beboernes problemer.

Routeren kan returneres en måneds tid efter købet, hvis den ikke løser problemerne. Husk du skal medbringe kvitteringen og at routeren skal være i samme stand, som da du købte den når den returneres.


IT Driftstatus
Internet
Lokalnet

Fjernsupport
Teamviewer

IT Gruppen anvender TeamViewer programmet til fjernsupport. Det er gratis og kan downloades her.

Hent til Mac
Hent til Windows

Se flere platforme og versioner på TeamViewer Downloadside.

Side
1
2
3
4
5
6
7
8

IT Gruppen
Kontakt IT Gruppen hvis du har spørgsmål om datanetværk, servere eller andet teknik.